Deze website is bedoeld om onze leden te informeren over de actuele stand van zaken

Opmerkingen zijn welkom

Nieuws

Overleiden Jeroen van de Pol


Afgelopen maandag 30 november 2020 bereikte ons het droevige nieuws dat Jeroen van de Pol op 53 jarige leeftijd overleden is.
Namens het besteuur van de MWTB wensen wij de familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Nieuws

Coronavirus


Zoals bekend volgen wij de richtlijnen die de NTTB handhaaft omtrent de coronaregels.

Dit betekend dat de†competitie vanaf heden moet worden stil gelegd.

Er mag nog wel getraind worden.

Dit geldt tot nader orde. Waarschijnlijk duurt het minimaal een maand voordat de competitie hervat kan worden.

Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan is het voorstel om de najaarscompetitie te cancelen en begin 2021 met de voorjaarscompetitie te starten.

Maar deze beslissing nemen we als er meer bekend is over wanneer er weer wedstrijden gespeeld mogen worden.

Wij vertrouwen op begrip in deze keuze.

Het Bestuur van de MWTB.

Laatste nieuws

Finale bekerwedstrijd wordt gehouden op donderdag 10 september 2020 om 20.00u in Druten


De finale van de bekerwedstrijden zal gespeeld worden op donderdag 10 september 2020 om 20:00 in de Doorkijk in Druten.

In de finale speelt DTTC 1 tegen DTTC 3

Laatse nieuws

Jaarvergadering donderdag 27 augustus 2020 om 20.00u


De jaarvergadering van de MWTB zal gehouden worden op donderdag 27 augustus 2020 om 20.00u in de Zandloper in Bergharen.

Adres:

De Zandloper

De Weem 1

6617 BG Bergharen

Laatse nieuws

BeŽindiging voorjaar competitie 2020 i.v.m. aanhoudend Coronavirus


Vrijdag heeft het bestuur van de MWTB besloten om het standpunt dat reeds door de NTTB is ingenomen omtrent het coronavirus over te nemen.

Dit betekend voor de MWTB dat de voorjaar competitie van 2020 bij deze dus ook wordt beŽindigd.

Alle gespeelde wedstrijden en behaalde punten komen bij deze dan ook te vervallen.

Als alles goed gaat zullen we begin September starten met de nieuwe najaar competitie van 2020.

We hopen dat jullie begrip hebben voor deze keuze.

Pas goed op elkaar en op jezelf.

Het Bestuur van de MWTB.

Nieuws

Coronavirus


Vanavond heeft het bestuur van de MWTB besloten om het standpunt dat reeds door de NTTB is ingenomen omtrent het coronavirus over te nemen.

En dus alle competitiewedstrijden per direct af te gelasten tot minimaal 31 maart.

De geplande wedstrijd van vrijdag 13 maart en de finale van de bekerwedstrijd zal dan ook NIET doorgaan.

Het bestuur van de MWTB zal de standpunten die de NTTB in de toekomst inneemt omtrent het coronavirus volgen.

Wij vertrouwen op begrip in deze keuze.

Het Bestuur van de MWTB.

Laatste nieuws

Finale bekerwedstrijd 2020


De finale van de bekerwedstrijden zal gespeeld worden op donderdag 26 maart 2020 om 20:00 in de Doorkijk in Druten.

In de finale speelt DTTC 1 tegen DTTC 3

Laatste nieuws

Uitslag halve finale bekerwedstrijden


Op donderdag 20 februari 2020 is de halve finale van de bekerwedstrijd gespeeld.

De uitslagen zijn als volgt:

DTTC 1 - Tikhard 1 (5 - 3 )

Trumelo 2 - DTTC 3 (6 - 3 )

De finale van de bekerwedstrijden zal gespeeld worden op donderdag 26 maart 2020 in de Doorkijk in Druten.

Hierin speelt DTTC 1 tegen DTTC 3

Laatste nieuws

Donderdag 20 februari 2020 halve finale bekerwedstrijden

Donderdag ,20 februari 2020 wordt de halve finale van de bekerwedstrijd gespeeld.
De volgende halve finale wedstrijden zullen worden gespeeld:

In Druten DTTC 1 - Tikhard 1

In Dreumel Trumelo 2 - DTTC 3

De finale van de bekerwedstrijden zal gespeeld worden in de week van 23 tot 26 maart 2020.

Laatste nieuws

Bekercompetitie

De bekercompetitie kan beginnen!

Dinsdagmorgen 23 oktober was het dan eindelijk zover, alle teams waren opgegeven waarna de loting kon plaatsvinden. Met 2 teams van Smash en Dttc, 3 teams van Trumelo, WTC en Topspin en 5 teams van Tik Hard zijn het in totaal 18 teams die dit jaar een gooi gaan doen naar de titel.

Dit jaar zijn er een aantal vernieuwingen door gevoerd in de bekercompetitie. Zo is er een nieuw handicapsysteem bedacht om de bekercompetitie (nog) spannender te maken. Dat handicapsysteem houdt in:
- Iedere speler is ingedeeld in een A, B of C categorie. De A staat voor een speler die 67 t/m 100% in zijn klasse wint, de B staat voor een speler die 34 t/m 66% in zijn klasse wint en de C staat voor een speler die 0 t/m 33% in zijn klasse wint.
- Per klasse verschil moet er 1 punt voor worden gegeven met een maximale voorgift van 7 punten.

Als je kijkt bij de teamindeling staat er dus bijvoorbeeld 2A bij Fred de Vaal. 2 staat voor 2e klasse, A voor dat hij 67% of meer wint in de 2e klasse. Als Fred zou spelen tegen Willy Broekman dan zien we dat Willy 3B voor zijn naam heeft staan. Dat is dan 4 klassen verschil, oftewel een 4-0 voosprong voor Willy. Speelt Serge Janssen, die 1A heeft, tegen Harrie van Hellemondt, die 3C heeft, dan is dat 8 klassen verschil. Je zou zeggen 8 punten voorsprong, maar in zo'n geval geldt dus de maximale voorgift van 7 punten.

Ook nieuw dit jaar was de loting, traditioneel wordt er vaak geloot door middel van papieren lootjes, echter dit keer werd er gekozen voor een "moderne" oplossing. Maarten van Oijen is misschien wel de eerste persoon ooit die geholpen heeft bij een "Whatsapp" loting. Dat klinkt ingewikkeld, maar het was eigenlijk niet veel meer dat cijfers en letters doorgegeven. In een excel bestand stonden alle 18 de teams met willekeurig cijfers van 1 tot en met 18 er achter. Achter de achtste finales, kwart finales, halve finales en finales stonden letters en cijfers zodat bepaald kon worden wie tegen wie, en wie er thuis speelt.

Aan Maarten was het vervolgens om al die cijfers en letters in volgorde te noemen. De eerste 4 die hij noemde waren 2, 7, 13, 17 die staan voor Topspin 1- Smash 2, DTTC 1 - Smash 1. Zij gaan komende maandag een voorronde spelen om tot 16 teams te komen.

De overige teams zijn dus vrijgeloot voor de bekerronde in week 44. Zij zullen echter tezamen met de 2 winnaars van de voorronde in week 48 spelen.

Voor het hele schema kun je hier kijken http://www.mwtb.nl/bekerschema.html en als je wilt weten wie er in het desbetreffende team zit, dan kun je hier kijken http://www.mwtb.nl/beker.html

Dan rest ons alleen nog jullie veel speelplezier te wensen!

 

Laatste nieuws

Bestuur

Tafeltennisclinics voor basisscholen Wamel.

De beide basisscholen in Wamel. De Terebint en De Laak, doen mee met het tafeltennisproject Table Stars van de Nederlandse tafeltennisbond. Donderdag 20 september startte Sven Groot van de NTTB het project. Een week later nemen leden van de Maas en Waalse tafeltennisbond het stokje over, in samenwerking met Actief Maas en Waal.

De afgelopen twee weken hebben ruim 150 kinderen, tijdens de gymles, kennis kunnen maken met tafeltennissen. Er werd enthousiast en fanatiek meegedaan aan het spellencircuit waarbij verschillende onderdelen aan bod kwamen. In de eerste les werd alles geoefend en in de tweede les konden er punten gescoord worden voor de verschillende onderdelen. Zo moest je balanceren op een halve bal en dan tegelijkertijd ballen vangen. Ook het mikken en het voetenwerk kwamen aan bod. En ooit geweten dat je zoveel effect mee kunt geven aan een bal? Behalve het plezier dat de kinderen aan deze sport kunnen beleven, is het spelen van tafeltennis ook erg goed voor het ontwikkelen van de oog - hand coŲrdinatie.

De kinderen die mee hebben gedaan kregen een diploma. Daar staan al twee sterren op. Daar kunnen er nog drie bijkomen. De komende twee weken kunnen de kinderen, die zich daarvoor opgegeven hebben, gratis deelnemen aan een jeugdtraining bij tafeltennisvereniging Tik Hard in Wamel. Het project wordt afgesloten met een tafeltennistoernooi op dinsdag 16 oktober, waarbij de organisatie in handen is van Tik Hard. Voor die drie onderdelen zijn ook weer sterren te behalen. Als je alles doorlopen heb mag je jezelf een echte tafeltennis ster noemen.

 

Laatste nieuws

BRAM KAMPIOEN

 

Laatste nieuws

Handicap toernooi

Een leuk verslag van de winnaar zelf!

Handicaptoernooi finaleavond

 Nooit eerder won ik in de mwtb een toernooi, dus op zich is het wel fijn een toernooi te winnen, dat dat dan een handicaptoernooi is geworden. Ach, we mogen niet klagen, even terug naar waar het begon!

Vorige week maandag en donderdag werden er 2 voorronde poules gespeeld, in totaal deden 48 mensen mee waarvan er 7 aan beide voorrondes deelnamen, dus met de opkomst zat het wel goed. Daarnaast was de handicap gewoon goed, al kwamen ook vandaag de mannen uit de eerste klasse weer naar boven, is de handicap dan te laag of de wedstrijdmentaliteit van de ‘toppers’ dan toch te hoog? Interessante stof voor over een jaar mogelijk!

Daar waar de voorronde avond in Druten voornamelijk mensen doorgingen die 1e en 2e werden in de poule, bleek de donderdagavond voor een groot deel een sjaak afhaak te zijn. Jammer dat mensen maar 1 avond kunnen, echter wel leuk/gezellig dat ze dan toch meedoen! Voor de finaleavond hadden zich 24 man/vrouw geplaatst.

Opdat eenieder minimaal 2 partijen kon spelen, waren er 8 poules van 3 personen, iedereen speelde tegen elkaar en de winnaars gingen door. Dit vond plaats op 4 tafels, waardoor er ook nog wat ebt overbleef, voor de schrijver dezes altijd fijn.

Poule 1, wilfried (aka nop) won in mijn ogen vrij verrassend van Toon v M en nog overtuigend ook (hij kreeg wel 2pt voor game), maar Toon haalde volgens mij 1x 8pt in een game en dat is nog steeds niet genoeg. Toon won heel makkelijk van Jan d H. Jan maakte het nop nog lastig maar verloor nipt in vijven, Nop door, Mook en de Haas douchen.

Poule 2: Serge kreeg 5-0 achter tegen Henri P en Mike de B maar kweet zich prima van zijn taak. Tegen Mike had hij het zwaar maar won uiteindelijk vrij overtuigend (3-0), Henry verloor van Mike (3-1), waardoor Serge aan 2 games genoeg had tegen Henry, het werden er zelfs 3. Serge door, Best en Post douchen.

Poule 3: Piet had in Willie vd B en Jac C een mooie uitdaging, in het voorgeven van 7 punten per game, hij verweerde zich echter voortreffelijk en schudde de mannen van zich af, Piet wijn door, Willie en Jac douchen.

Poule 4, ik zelf mocht 4 punten voorgeven op Rini M en knokte me zonder gameverlies naar de overwinning, Rini kreeg vervolgens 5-0 achter tegen Esther per game, hij verloor er eentje maar won met 3-1. Zo had ik genoeg aan 2 games tegen Esther, voor het gemak won ik de eerste 3, Bram door, Esther en Rini douchen.

Poule 5: Mijn poulewinnaar van vorige week, Anthony v W  zat hierin en daar verwachtte ik het nodige van, onterecht zo bleek zowel tegen Xandra als tegen Harrie vd K kreeg hij geen poot aan de grond. De onderlinge was spannend, maar Harrie bleek in de 5e net wat beter en plaatste zich zo ten koste van Xandra en Anthony.

Poule 6: Eric Z mocht veel punten voorgeven tegen Tonnie S, maar dit bleek wel aan hem besteed. Frans vd K moest hard werken tegen Tonnie, maar won ook. De onderling tussen Frans en Eric werd niet spannend, Eric door.

Poule 7: Een vreemde poule, qua uitslagen. Eerst won Fred met 3-0 van Jeroen vd P, vervolgens versloeg Jeroen Toon K met 3-0. Waarna Toon de opgave had om met 3-0 te winnen waarna het tellen zou worden. De eerste game ontsnapte hij nog met een blauw oog, de 2e ging kansloos verloren en vervolgens ook de 3e en 4e, sterk spel van Fred die zich terecht plaatste.

Poule 8: De langst durende en meest spannende poule, deze mannen speelden alleen met 0-0 tegen elkaar! Pascal W begon tegen Marc vd H en na een spannende pot won hij in vijven met 12-10. Peter v E tegen Marc was al net zo een kraker. Marc won de eerste 2 games vrij gemakkelijk, verloor echter de 3e en 4e om in de 5e toe te slaan. Peter moest daardoor winnen van Pascal om door te gaan, slechts bij een 3-2 uitslag voor Peter zou het tellen worden. Pascal begon sterk en won de eerste game overtuigende, de 2e ging verloren, de 3e ging gewonnen en in de 4e leek het kat in het bakkie. Peter kwam echter sterk terug en sleepte een 5e game uit het vuur. Hierin stond Pascal steeds wat voor, dit bleek net genoeg getuige de 11-9 in de 5e, Pascal als laatste door naar de laatste 8!

Inmiddels was het al half 11, snel door met de laatste 8, vanaf hier was het knock-out dus dat kon sneller gaan!

Ik speelde net als afgelopen donderdag voor de clubkampioenschappen van ATC tegen Pascal, toen kreeg hij er 4 voor, nu 5. Pascal werd stevig aangemoedigd door Peter en Marc, die na de spannende poulefase hoopten op een overwinning van hun poulemakker. Pascal had zijn kruit echter al verschoten en kwam er in geen van de 3 games echt aan te pas, Bram 1e halve finalist.

Piet had een mooi opgave tegen Fred d V, 4 punten voorgeven, de 1e 2 games gingen gelijk op en het stond dan ook 1-1, in de 3e was Fred duidelijk de betere. In de 4e kwam Piet tot 9-9, maar kon niet doorzetten en met twee gedurfd geslaagde ballen haalde Fred de halve finale.

Nop speelde tegen Harrie vd K, ik denk dat Harrie er 2 voor kreeg maar dat weet ik niet zeker, verder weet ik ook alleen dat nop met 3-1 won en zo de halve finale haalde.

De op voorhand spannendste kwartfinale was tussen Eric en Serge, de 1e 2 games waren close en toen stond het ook 1-1, maar het leek erop dat Serge scherper was vanavond en zo bleek, hij won zeker de 4e erg overtuigend!

Inmiddels had de klok 11u geslagen, dus we gingen snel door met de halve finales.

Nop kreeg 2-0 achter tegen Fred d V en ondanks wat geweldige forehands van Fred dwars door de noppen van nop heen, had Nop genoeg grip om de wedstrijd in 4en te winnen en zo de eerste finalist te worden.

Bram tegen Serge was de andere halve finale, we kennen elkaar al jaren en kunnen leuk tegen elkaar ballen. Vanwege de handicap kreeg ik vandaag 2-0 voor, wat me wat extra ruimte gaf om wat forehands te missen. Serge probeerde me stevig aan te pakken met zijn backhand en me in 2e positie fouten te laten maken. Daar waar ik probeerde middels een snelle service het initiatief in mijn servicepunten te pakken en het aan Serge te laten als het moest. Lekker een beetje hangen en overnemen als het kan. De 1e game ging verdiend naar Serge, de 2e was een beetje een vreemde. Het werd 9-8 voor Serge en toen was er een bal kapot. We pakten een nieuwe en Serge ‘scoorde’ een punt, waar ik echter al riep deze bal is ook kapot. We pakten weer een nieuwe en ik maakte 3 punten op rij. Waarbij Serge (iets te laat voor hem) aangaf dat deze bal volgens hem iets lichter was. Een nieuwe (en goede!) bal werd gepakt, inmiddels had ik echter wel een game gewonnen en zat iets meer in de wedstrijd. De 3e ging na wat lekkere rally’s mijn kant op. De 4e kwam ik 10-8 voor, maar Serge had 2 venijnige services klaarliggen, maakte 10-10 en won 13-11! De 5e moest (niet voor het eerst tussen ons) de beslissing brengen. Serge maakte gelijk 2-2 en tot 4-4 ging het gelijk op. Toen scoorde ik echter 3 punten op rij en deze voorsprong gaf ik niet meer af, 11-7 en Finalist!! Serge had al gezien dat er geen opnaaiplaatje was, dus maakte zich er niet al te druk om.

Half 12 geweest, even 5 minuten bijkomen en door met de 3e/4e plek en finale.
Fred kreeg 5-0 voor per game en vloog uit de startblokken. De eerste game haalde Serge een punt of 5. De 2e game scoorde Fred gelijk 2 punten en kwam 7-0 voor, toen had Serge zijn game plan klaar en scoorde er slim op los, niet te ver naar achter, beetje drukken met de backhand en zekere ballen slaan, de 2e ging naar Serge en de 3e en 4e uiteindelijk ook vrij overtuigend! Serge 3e  zodoende.

Nop en ik waren ook al even bezig in de finale. Ook wij spelen veel tegen elkaar dus het kende weinig verrassingen. Nop kreeg 2-0 voor dat was anders dan anders, maar er waren weinig games waarin hij daar lang van kon genieten. Hard serveren op de noppen, inspinnen en die halfhoge/hoge bal keihard afbeuken is meestal mijn devies tegen Nop, zo ook nu. Hij had er wederom geen antwoord op, de 1e 2 won ik vrij soepel. De 3e kwam ik 9-8 voor maar was iets te agressief en daarnaast bracht nop toen een paar hele fijne ballen terug, de 3e game voor Nop. In de 4e game orde op zaken gesteld en vrij overtuigend gewonnen, al zeg ik het zelf.

Rest ons niks anders dan de organisatie te bedanken voor dit mooie evenement wat veel deelnemers trok. Ik hoorde eigenlijk louter positieve geluiden, dus ik hoop volgend jaar weer! Dat het nog een tijdje onrustig bleek aan de bar moge duidelijk zijn ;-)

 

Laatste nieuws

Handicap toernooi

Loting

Poule 1 Poule 2 Poule 3 Poule 4
Anthony v W Serge J Fred d V Rinie M
Xandra T Mike d B Jeroen vd P Bram vd B
Harrie vd K Henry P Toon K Esther van N
 
Poule 5 Poule 6 Poule 7 Poule 8
Wilfried v E Eric Z Piet v B Marc vd H
Toon v M Tonnie S Jac C Pascal W
Jan d H Frans v K Willie B Peter v E

Winnaar poule 1 tegen winnaar poule 5 - 1/2F A
Winnaar poule 2 tegen winnaar poule 6 - 1/2F B
Winnaar poule 3 tegen winnaar poule 7 - 1/2F A
Winnaar poule 4 tegen winnaar poule 8 - 1/2F B

 

Laatste nieuws

Handicap toernooi

De tweede halve finale is gespeeld. De volgende spelers hebben zich geplaatst voor de finale.

Poule G Poule H Poule I
Jeroen v E Marc vd H Xandra T
Esther van N Jan d H Frans v K
 
Poule J Poule K Beste Nummers 3
Mike d B Jeroen vd P Henry P
Willie B Peter v E Toon K
 

Laatste nieuws

Handicap toernooi

De eerste halve finale is gespeeld. De volgende spelers hebben zich geplaatst voor de finale.

Poule A Poule B Poule C
Anthony v W Serge J Fred d V
Bram vd B Toon v M Tonnie S
 
Poule D Poule E Poule F
Rinie M Wilfried v E Eric Z
Jac C Pascal W Harrie vd K
 

Laatste nieuws

Handicap toernooi

Hier de loting voor donderdag 6 september bij WTC. Gaarne iedereen 20:15 aanwezig. Mocht je niet kunnen graag (tijdig) afmelden!

Poule 1 Poule 2 Poule 3
Esther van N Maarten v O Fred d V
Pim M Geert V Sylvia V
Paul B Ton S Xandra T
Jeroen v E Marc vd H Evelien K
Jan v D Jan d H Frans v K
 
Poule 4 Poule 5 Poule 6
Cor G Jeroen vd P  
Wilco v G Ton C  
Mike d B Peter v E  
Theo v A Wilried v E  
Willie B Wim J  
 

Laatste nieuws

Handicap toernooi

De indeling heeft plaats gevonden. We hebben geprobeerd om clubgenoten te spreiden maar verder een eerlijke loting. We beginnen komende maandag 3 september bij DTTC. Gaarne iedereen 20:15 aanwezig. Mocht je niet kunnen graag (tijdig) afmelden!

Poule 1 Poule 2 Poule 3
Gerard v A Sjoek v M Tonnie S
Bram vd B Toon v M Piet v B
Anthony v W Emiel K Cor G
Gonny L Toon K Fred d V
Gijs v G Serge J Jo B
 
Poule 4 Poule 5 Poule 6
Jac C Cees v G Rien v G
Henry P Esther van N Petra O
Harrie van H Xandra T Jeroen vd P
Rinie M Wilfried v E Harrie vd K
Jan J Pascal W Eric Z
 

Laatste nieuws

Handicap toernooi

Het handicap toernooi belooft een groot succes te worden. Maandag zijn er reeds 29 aanmeldingen en vele spelers zullen tevens donderdag mee doen. Mocht je graag 2 avonden willen spelen in plaats van de ene waar je nu staat opgegeven dan is dat nog mogelijk. Begin volgende week komen de lotingen er op te staan! De finale is 10 september bij Topspin!

Maandag Maandag Donderdag Donderdag
3 september 3 september 6 september 6 september
DTTC DTTC WTC WTC
Gerard v A Xandra T Eric Z Harrie v H
Sjoek van M Gonny L Pim M Wilfried van E
Tonnie S Toon K Geert V Jeroen vd P
Jac C Gijs v G Sylvia V Jan v D
Cees v G Serge J Wilco v G Jan d H
Rien v G Jo B Ton C Frans v K
Harrie vd K Jan J Paul B Willie B
Bram vd B Pascal W Roy H Wim J
Toon v M Cor G Jeroen v E Mike d B
Piet v B Harrie v H Marc vd H Peter v E
Henry P Wilfried v E Evelien K  
Esther v N Jeroen vd P Theo v A  
Petra O Fred d V Maarten v O  
Anthony v W Rinie M Xandra T  
Emiel K   Cor G  
 

Laatste nieuws

Handicap toernooi

De MWTB organiseert een individueel handicap toernooi met voorrondes op maandag 3, dinsdag 4 en donderdag 6 september. Een week later is dan de finale. Er zijn inmiddels reeds meer dan 30 aanmeldingen! Zelfs erg sterke spelers van ATC doen mee! Iedereen die zich aanmeldt kan 1 of meerdere voorrondes kiezen.

 

Laatste nieuws

Bestuur

De MWTB heeft de vrije weken gebruikt om te verhuizen naar een andere server. Dit betekent dat we meer technische mogelijkheden hebben en tevens dat we gebruik kunnen maken van een eigen mail adres. De MWTB is voortaan bereikbaar op info@mwtb.nl

 

Laatste nieuws

Handicap toernooi

In de 1e week van september willen we namens de MWTB een groot toernooi organiseren voor alle leden van een tafeltennisvereniging in Maas en Waal. De opzet van het toernooi is dat iedereen op sterkte zal worden ingedeeld en vervolgens dus met handicap gaat spelen. Wie tegen wie gaat spelen zal geloot worden.

Het toernooi is voor iedereen toegankelijk, ongeacht of je nu wel of niet reeds MWTB competitie speelt. Omdat we een groot aantal deelnemers verwachten denken we aan de opzet dat er meerdere start speelavonden zijn. Uiteraard wel voordat de MWTB en NTTB competities beginnen.
Dat zou bijvoorbeeld maandag 3 september bij DTTC zijn, dinsdag 4 september bij Tik Hard, donderdag 6 september bij WTC om vervolgens op maandag 10 september de finaleavond bij Topspin te spelen.

Je kunt dan bij opgave aangeven welke avond je wilt spelen in de 1e week en op die avond zul je in een poulevorm je wedstrijden afwerken. De winnaars van de poule gaan dan door naar bijvoorbeeld maandag 10 september om vervolgens in knockout systeem te spelen tot er een winnaar overblijft.

Omdat het opzetten van een nieuw toernooi veel werk is en nog al animo gebonden is verzoeken wij jullie wedstrijdsecretaris (of iemand anders mag ook) een animocheck te doen bij de leden zodat wij tijdig weten hoeveel startavonden er moeten komen en dat we de verenigingen kunnen
benaderen of ze de zaal beschikbaar willen stellen.

We kijken uit naar jullie reacties op mwtb@hotmail.nl !

 

Laatste nieuws

Duo toernooi

Gisteren was er een gezellig toernooi in Boven-Leeuwen. Het altijd gezellige D'n Durpel heeft zijn goede naam eer aan gedaan. Vooral de twee Jannen lieten van zich spreken. De tegenstanders kregen geen grip en zelfs onze Harrie moest het onderspit delven. Dit tot spijt van de enthousiaste toeschouwers. Typisch geval van maatje te groot!

 

Laatste nieuws

Bestuur

Er heeft zich meteen een opvolger van Rien aangediend! Pim Marcusse  neemt de taak van bestuurssecretaris op zich. Pim is slechts enkele jaren lid van WTC en wordt door iedereen als groot talent gezien. Nu blijkt, dat hij niet alleen de competitie komt versterken, maar ook het bestuur. Pim, welkom bij de MWTB. We wensen je veel sportieve wedstrijden en succes als kersverse secretaris. Misschien wel net zo lang als Rien!

 

Laatste nieuws

Bestuur

Rien neemt na 35 jaar afscheid van het bestuur.

Tijdens de jaarvergadering van de MWTB vond dit jaar een bijzonder afscheid plaats. Na 35 jaar nam Rien van Rossum afscheid als secretaris van de Maas en Waalse tafeltennisbond. “Ik word oud” zei Rien tijdens de vergadering over zijn afscheid. En dat terwijl vele bestuursleden op jongere leeftijden stopten. Rien was al die jaren een trouw bestuurslid waarop je kon vertrouwen. De dank voor zijn vele werk voor het Maas en Waalse tafeltennis is groot.

Natuurlijk kwamen er in het afscheidswoord van voorzitter Frans Kaart diverse mooie hoofdstukken uit de geschiedenis van Rien bij het tafeltennis voorbij. Bijvoorbeeld over de MWTB toernooien waar maarliefst 160 spelers op kwamen dagen. Dan moest Rien op zaterdag tot diep in de nacht schema’s maken. Na de mooie woorden had Frans een mooie bos bloemen en een smakelijk cadeau voor de aftredende bestuurder.

Rien zelf zei van te voren dat hij geen speech zou houden. Maar Rien zou Rien niet zijn als hij toch nog even een paar mooie verhalen zou vertellen. Rien was altijd de man van het papier en de pen (computers zijn niks voor mij, aldus de scheidend secretaris). Rien schreef netjes de blaadjes vol en die ging hij dan kopiŽren bij de Albert Heijn in Dreumel. Ook kwam er weer een prachtige one-liner uit; “een hoop mensen kenden mij, maar ik ken er nog meer”. Ook hoorden we aan de bar verhalen over “het petjes incident” waarover de bij de bond nog flink vergadert is. Voor de details verwijzen wij u door naar Rien zelf. Tenslotte sloot Rien af dat hij het bestuurswerk altijd met veel plezier heeft gedaan.

En wij, tafeltennissers uit Maas en Waal danken Rien. Hoe hij in al die jaren met veel humor onze bond heeft geholpen. Als secretaris, maar ook zeker als speler. En komende jaren vooral als mentale coach of kritische volger aan de kant in het VTC.

 

Laatste nieuws

Duo toernooi

Harrie presteert dubbel zo goed!

2012 is aangebroken, een dag nadat Harrie zijn verjaardag vierde stond het eerste evenement van de MWTB op het programma. Een concept dat in 2011 ontstond en zo succesvol bleek dat we er
nu mee langs de verenigingen toeren. Tik Hard, Trumelo en Winssen waren de vorige locaties van deze avond en dit maal stond Druten op het programma. Het altijd gastvrije kwartjesvolk had de zaal beschikbaar gesteld en in totaal 17 teams namen deel aan het dubbeltoernooi. Om stipt kwartjes voor 9 begonnen de eerste wedstrijden in de diverse poules. Er waren 2 poules van 4, en 3 poules van 3. De poules van 4 speelden iets meer wedstrijden, maar hadden hiervoor wel anderhalve tafel ter beschikking.

De dubbels kwamen van de diverse verenigingen, Tik Hard en DTTC waren hofleverancier met 5 dubbels, Topspin bracht er 4 mee, Winssen, Trumelo en Smash ieder 1 dubbel. Iedereen speelde
dan ook tegen andere leden dan van de eigen vereniging zodat er ook eens tegen andere mensen gespeeld kon worden.

Voor diegene die dit leest en nog niet op een dubbelavond is geweest dan zal ik het in het kort proberen uit te leggen. Met zijn 2en vorm je een team, je partner mag echter niet ook uitkomen in de 1e klasse als jij dit ook doet. Op de dubbelavond wordt je ingedeeld in een poule met 2 of 3 andere dubbels en je speelt tegen ieder team twee keer een enkelspel en vervolgens een dubbelspel. Om het qua tijd haalbaar te maken speel je "maar" 2 setjes per wedstrijd. Je kunt dus ook gelijk spelen.

Vooraf worden alle spelers ingedeeld op een bepaald niveau, afhankelijk van dat niveau moet je eventueel punten voorsprong geven aan je tegenstander, of krijg je punten voor. Zo ontstaat er in de meeste gevallen een spannende wedstrijd. Ook de dubbels worden op sterkte ingedeeld en kun je te maken krijgen met punten voorgift of achterstand.

Die spannende wedstrijden waren er, net als dito verrassingen, zo won Maarten van Oijen van Jan van Dijk met een 3-0 voorsprong en won ook Geert van Aalst met 2-0 van ondergetekende. Er was
echter 1 speler deze avond die zich met recht "publiekslieveling" mocht noemen. Gesteund door een horde fans die zich achter zijn tafel schaarden nam Harrie van Hellemondt het tegen diverse
tegenstanders op. Gesteund door het geklap en gejuich toverde hij diverse studiosportballen uit de hoge hoed en wist regelmatig de tegenstander het bos in te sturen. Ton Claessen probeerde met
poppenkastachtige trucjes Harrie te verslaan, maar Harrie speelde geen verstoppertje en sloeg er op los. Toen de eerste set werd binnen gehaald en zelfs de naam van Harrie gescandeerd werd, was
daar de bekende grote glimlach. Helaas moest hij de 2e set aan Ton laten, maar onder luid applaus en de nodige high fives mocht hij met trots het speelveld verlaten.

Rond half 12 waren bijna alle wedstrijden gespeeld en werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog lang nagekletst. Volgende stop is Boven Leeuwen na afloop van de voorjaarscompetitie.

Ben jij er dan ook bij?

  

Laatste nieuws

Historisch materiaal

Uit de oude doos. Een diashow van de foto's van de klasse kampioenschappen van de eerste klasse in 2009

Laatste nieuws

2e Klasse

Het persoonlijk kampioenschap voor de tweede klasse is toch wel verrassend gewonnen door TonS. Arno tweede, Fred derde en TonC verdienstelijke vierde. Er waren twee spannende poules. De avond was geslaagd. Dank aan Roy en Maarten voor het fimpje!

 

Laatste nieuws

3e Klasse

Hier een filmpje.

 

Uitslag 3e klasse. Maarten, Anthony en Cor! Ook hier weer een langer verhaaltje. Deze keer van de winnaar zelf. Wat worden we weer verwend. Lees hier het verslag.

Laatste nieuws

1e Klasse

Hier een filmpje.

 

Met topfavorieten Serge en Eric aan de aftrap toch wel een verrassende uitslag. Rick van TTV Trumelo weet twee keer op een avond van Eric te winnen en neemt de mooie beker naar huis. Een heel leuk verslag van Bram vind je hier. Dit moet je even gelezen hebben. Dank je wel Bram!

Laatste nieuws

Individuele kampioenschappen

Deelnemers voor de 2e klasse zijn ook binnen. Eric heeft geloot.

PouleA PouleB
Rini Pim
TonS TonC
JeroenP Harrie
Arno JandeH
JeroenW Fred
Alfred Gonnie

Laatste nieuws

Individuele kampioenschappen

De loting voor de 3e klasse is inmiddels verricht. Wie gaat er winnen?

PouleA PouleB PouleC PouleD
JacC JohnP MarcH MaartenO
RalfH GerardK JetV HarrieH
XandraT WimJ EstherN PeterE
WimvanE AnthonyW CorG WillieB
JeroenvanE CeesvanG HenryV AnnekeO

Laatste nieuws

Individuele kampioenschappen

De loting voor de 1e klasse is inmiddels verricht. Mamamia. Dat wordt lachen.

PouleA PouleB PouleC PouleD
JanD WilfriedE RickS HenriP
JanK MarkS EricZ HannekeT
FransvanK GilbertL PietB PetraO
BramB SergeJ EmielK ToonM
WardK      

Laatste nieuws

Competitie

Verslag wedstrijd Smash 1 - Tik Hard 1 van Eric Zondag

Vrijdag 2 december stond de wedstrijd Smash - Tik Hard op het programma. Voor aanvang was al duidelijk dat er voor Smash veel op het spel stond. WTC 1 had een dag eerder 6 punten gehaald tegen Trumelo en zo de 1 punt achterstand omgebogen in een 5 punten voorsprong. Smash moest dus 5 punten halen tegen Tik Hard want bij een gelijke stand zou het onderlinge resultaat in het voordeel van Smash uitvallen.

5 punten, op papier niet onmogelijk, maar in Wamel werd de heenwedstrijd wel met 10-0 verloren tegen Henri, Ward en Eric. Ward die in principe alleen thuis speelt was er niet bij, en Bram die in principe alleen uit speelt kon niet waardoor in 1e instantie Maarten werd gevraagd om mee te doen. Afgelopen dinsdag werd dat echter Toon aangezien hij die week niet hoefde te spelen voor de NTTB en Maarten zo de broodnodige rust kreeg om volgende week topfit te zijn bij de klassekampioenschappen. We kwamen iets voor half 9 aan in Bergharen, en toen waren de andere wedstrijden deze avond al begonnen. Buis en de gebroeders Kersten waren toen al erg warm gespeeld aangezien Bergharen om 20:00 begint.. Onze excuses daarvoor! Na een paar ballen geslagen te hebben begonnen Toon en Eric aan de 1e 2 wedstrijden, deze werden beide gewonnen en toen was ook Post binnen gekomen, die deze avond later zou komen en vroeger naar huis moest omdat hij iemand moest ophalen en wegbrengen of andersom. Henri, normaal al niet de rust zelve, speelde dit keer, voor zover het kon, nog gehaaster. Dat leverde schitterende punten op, maar helaas ging het ook wel eens fout. Tegen geen van de heren van Smash wist hij een punt te halen al was het verloop in de diverse wedstrijden wel bijzonder, zo leek hij kansloos te verliezen tegen Buis, maar na een 2-0 achterstand begon de machine te lopen en won hij 2 sets op rij en leek ook de 5e set te gaan winnen, maar op het beslissende moment begon de machine te haperen en ging Buis er met de winst vandoor. Tegen Sjaak ging het andersom, de 1e en een groot gedeelte van de 2e set was voor Post, en leek het een makkelijke overwinning te worden, toen ging Sjaak echter slaan (tegen het balletje) en had Post geen antwoord waardoor Sjaak in 4 sets won.

Het werd later en later die avond en de overige teams waren al klaar, Toon en Eric hadden respectievelijk 1 en 2 wedstrijden gewonnen en de dubbel verloren, toen er bij een stand van 4-5 de laatste wedstrijd op het programma stond. Sjaak tegen Toon. De 1e set was een mooi gevecht, Toon kwam 7-1 achter maar wist toch met 16-14 te winnen. Je zou verwachten dat Sjaak deze tegenslag ook mee zou nemen in de 2e set, maar een 11-2 overwinning bewees het tegendeel. Ook de 3e set wist Sjaak te winnen, maar nu was het weer Toon die de 4e set met duidelijke cijfers wist te winnen. In de 5e set ging het gelijk op en speelde beide heren om niet te verliezen. Sjaak had echter vaak een goede grip op Toon zijn draaiballen en durfde af en toe ook nog eens verwoestend uit te halen met zijn forehand en nam zo een minimale voorsprong om het vervolgens bij 10-9 af te maken met een net en randbal!

Heren proficiat met het lijfsbehoud!

Laatste nieuws

Competitie

Na 6 wedstrijden hebben we een voorlopige eindstand bereikt in de 3e klasse. Trotse koploper is Tik Hard 2 die met 5 punten voorsprong op Topspin 3 een klein gaatje geslagen heeft. Vanaf volgende week spelen de nummers 1, 2, 3 en 4 tegen elkaar om uit te maken wie er definitief kampioen wordt. Dit doen zij, door verder te gaan met de huidige stand. De nummers 5, 6 en 7 spelen onderling ook tegen elkaar voor de strijd om de rode lantaarn! Na afloop van deze 3 wedstrijdrondes wordt gekeken wie er dus kampioen wordt en promoveert naar de 2e klasse. Bij een gelijke stand telt het onderling resultaat van beide gespeelde wedstrijden! Vooralsnog lijken Topspin 3 en Tik Hard 2 zich in de laatste ronde op te moeten maken voor het kampioenschap, maar sluit DTTC 3 niet uit!

Laatste nieuws

Beker toernooi

De eerste beker ronde is inmiddels gespeeld. Er zijn nog 16 teams die strijden voor de hoofdprijs.

Laatste nieuws

Duo toernooi

Gelukkig zijn er ook foto's gemaakt door Maarten en Roy. Druk op afspelen voor filmpje. Druk op blokje linksonder voor groot scherm, maar schrik niet te erg als u ons in het groot ziet.

http://gallerij.tafeltennisdreumel.nl/#1

Laatste nieuws

Duo toernooi

Het duotoernooi van gisteren mag een succes genoemd worden. Maar liefst 38 personen, dus 19 duoteams, vertoonden hun tafeltenniskunsten. Helemaal noemenswaardig is het dat 2 gloednieuwe teams gewonnen hebben in hun poule. Paul/Ton met straatlengte voorsprong en Sjoekie/Joyce, van harte gefeliciteerd! Joyce als zestienjarige speelde met oude rot in het vak Sjoekie. Ook zij gaven tafeltennisles aan de ervaren duoteams. Na het sporten is de coolingdown ook belangrijk en daar is, in de bar, goed en gezellig gehoor aan gegeven. Begin januari 2012 wordt dit duotoernooi weer georganiseerd.

Laatste nieuws

Duo toernooi

Donderdag 8 september staat de eerste activiteit van de MWTB weer op het programma. In Winssen zullen dan 19 teams tegen elkaar gaan spelen om zo helemaal fris en fit een week later aan de competitie te kunnen beginnen.

Lees je dit stuk en heb je je nog niet opgegeven? Dan kan dat uiteraard nog altijd, tot en met woensdag 7 september kun je je nog opgeven via het emailadres mwtb@hotmail.nl Mocht je nu niemand kunnen vinden binnen je eigen club dan kunnen wij eventueel een dubbelpartner voor je zoeken bij een andere vereniging.

Dit jaar zal ook voor het eerst de bekerloting openbaar zijn. Zo heb je zelfs een goede loting in eigen hand. Tijdens deze avond kan jij, of een andere vertegenwoordiger van je bekerteam een lootje trekken waarop een nummer staat dat weer correspondeert met het nummer op het bekerschema. Zie http://www.mwtb.nl/bekerschema.html voor dit schema.

We willen donderdag 8 september om 20:15 beginnen. Zorg dus dat je voor die tijd aanwezig bent.

Tot in Winssen!

Jeroen en Eric

Laatste nieuws

Competitie

Het training- en competitieseizoen gaan weer officieel van start! Tijdens de zomermaanden is door enkele heren actief vriendschappelijk getafeltennist, maar nu wordt het toch weer echt ‘serious business’. De kuiten mogen worden ingevet, de batjes opgepoetst en de clubshirts gestreken. Het vizier mag nu weer gericht worden op de wekelijkse trainingen en wedstrijden. In de kalender kun je precies zien wanneer de voorcompetitie, de officiŽle wedstrijdcompetitie en de beker van start gaan. Reden genoeg om in je eigen agenda de tafeltennistijden weer te reserveren en zo de sportiviteit en positiviteit van het tafeltennissen in je dagelijks leven ruimte te geven. Het MWTB heeft alle vertrouwen in het komend seizoen en wenst iedereen veel tafeltennisplezier!

Laatste nieuws

Nacompetitie

Het officiŽle competitieseizoen is al afgelopen, maar voor de fanatieke heren van Tikhard, Topspin, WTC, Smash en Trumelo is dat geen enkele reden om het batje voor de zomermaanden aan de wilgen te hangen. Het is nog veel te leuk om te blijven spelen, dus werd er een extra avond georganiseerd voor de nacompetitie. Er werden enkel- en dubbelpartijen gespeeld, waarbij in 4 poules uiteindelijk 4 winnaars kunnen worden bijgeschreven in de boeken. De sfeer was goed, aan belangstelling van supportersvrouwen geen gebrek. Omdat de avond als heel positief is ervaren, is direct besloten om voor aanvang van het nieuwe seizoen een voorcompetitie te organiseren. Die avond zal in september in Winssen plaatsvinden. Tot het zover is, wenst de MWTB alle sportieve vrienden een goede zomer. Tot ziens in september, waar we afgetraind en gebruind door de zon aan de start van het nieuwe seizoen zullen verschijnen.

http://gallerij.tafeltennisdreumel.nl/#0   

Laatste nieuws

Nacompetitie

De eerste nacompetitie voor teams is gisteren een daverend succes geworden! Liefst 35 tafeltennissers zijn naar Wamel gekomen om mee te doen aan een team toernooi met voorgiftes. Aangezien vele partijen in 2-1 of 1-1 eindigden heeft Eric de handicaps goed in weten te schatten. Spannende wedstrijden, veel lachen en bespreken hoe je dit tactisch nu weer moet aanpakken. Daar doen we het toch allemaal voor. Dank aan gastheer Tikhard en hopelijk wordt het volgende week in Dreumel ook weer een succes. Enkele kiekjes zie je hier

Laatste nieuws

Uitslag Bekerfinale

Debutant Trumelo heeft de bekerfinale niet kunnen winnen. Er werd redelijk gespeeld maar dat was duidelijk onvoldoende tegen het ervaren Tikhard. Tikhard pakte in een gevulde zaal bewerkt met allerlei leuke spandoeken en perfecte ambiance de beker met 5-3. Perfect gedaan en gefeliciteerd Eric, Bram, Emiel, Maarten en Petra.

Laatste nieuws

Voorbeschouwing Bekerfinale

Aankomende dinsdag staan de teams van Tik Hard en Trumelo tegenover elkaar voor de bekerfinale.

Twee gezellige verenigingen die in het najaar van 2010 en in het voorjaar van 2011 al hun bekerwedstrijden wonnen en dinsdag gaan uitmaken wie de M.W.T.B. beker 2011 wint.

U als trouwe lezer en sportliefhebber kan natuurlijk geen wedstrijd zien zonder vooraf goed geÔnformeerd te worden over beide teams. In onderstaand stuk zullen wij een zo goed mogelijk beeld van de spelers en de verenigingen geven zodat ook u, in spanning kan toeleven naar dinsdagavond.

 

We beginnen bij de vereniging Trumelo. Sinds enige tijd spelen zij in het sporthal Trumele in Dreumel. De laatste jaren zijn ze ťťn van de actievere verenigingen van Maas en Waal geworden. Met een groeiend leden aantal, maar misschien nog wel belangrijker met een aantal nieuwe leden die een enorme drive, en verenigingsgevoel hebben, hebben ze ervoor gezorgd dat de "oudere" leden weer nieuw speelplezier kregen met als gevolg dat er NTTB gespeeld wordt, nieuwe clubtenues zijn, een goed onderhouden website en vooral veel gezelligheid. Zo heb ik me laten informeren dat er naast de clubavond ook geregeld nog getraind wordt bij 1 van de leden op zolder.

 

Het team dat in de bekerfinale zal aantreden bestaat uit Rick Schreven, Gilbert Laanen, Jeroen van Eerd en Jeroen van de Pol. Rick is samen met zijn broer Mark een jeugdtalent dat lang geleden de stap naar de senioren heeft gezet. Voor hun ontwikkeling hebben ze eigenlijk te lang in de MWTB gespeeld, sinds 3 seizoenen spelen ze dan ook in de NTTB 3e klasse. Vooral Rick komt hierdoor weer in zijn oude vorm en scoort meestal 80% of hoger waardoor een stap naar de 2e, of misschien wel 1e klasse een logische lijkt. Gilbert speelt "pas" enkele jaren tafeltennis bij Dreumel, maar hij is wel 1 van de nieuwe leden die ervoor hebben gezorgd dat de club weer opleefde. In het begin miste hij nog vastigheid, maar de vele trainingsuren op zolder en de keuze voor een aanvallend noppenrubber lijken dit seizoen zijn vruchten af te werpen. Jeroen van de Pol is ook 1 van die nieuwe leden, samen met Wilfried is hij dan ook vaak bij Gilbert op zolder te vinden. Jeroen is naast het spelen ook veel voor Trumelo en het tafeltennis in Maas en Waal in de weer. Zo heeft hij samen met Jan van Dijk en Eric Zondag de functie van wedstrijdsecretaris op zich genomen en onderhoudt hij de websites van Trumelo en de MWTB.

 

De organiserende vereniging Tik Hard staat al jaren bekend als ťťn van de grotere verenigingen van Maas en Waal. Mede dankzij een goed actief bestuur en de vele vrijwilligers die de club heeft kan er meer worden aangeboden dan alleen tafeltennis. Ook deze avond zal er geprobeerd worden de bekerfinale het elan te geven van meer dan alleen een wedstrijd.

 

Het team wat het die avond op gaat nemen tegen Trumelo zal bestaan uit Emiel Kroese, Bram van den Berg, Maarten van Oijen en Eric Zondag. Om dit "jeugdige" team van wat volwassenheid te voorzien hebben we Petra Olthof gevraagd om het team compleet te maken. Emiel zal dinsdag zijn eerste bekerfinale spelen. Hij was er ook bij in 2009, maar moest toen genoegen nemen met een rol als 4e man omdat Maarten in een onderling duel de finaleplaats had afgedwongen. Saillant detail maakt het dat Emiel lid is van zowel Tik Hard als Trumelo en volgend seizoen de overstap maakt naar het MWTB team van Trumelo. Daarentegen komt hij wel ons NTTB team versterken. De tweede speler die zijn opwachting gaat maken in de finale is Bram. Bram is de laatste jaren door meerdere keren in de week te spelen enorm vast geworden. Zo speelt hij NTTB in Tilburg in de 3e klasse, waar zijn score van 94% er mede voor zorgde dat ze volgend seizoen in de 2e klasse hun opwachting gaan maken. De derde speler zal Eric worden, spelend in de 1e klasse NTTB is hij op papier de sterkste speler van de 3, maar zal dit dinsdagavond ook zo zijn?

 

Het beloofd een mooie avond te worden waar Tik Hard, mede door ervaring met het spelen van bekerfinales een klein voordeel heeft.

Laatste nieuws

Kampioenen

 

In de eerste klasse is TOPSPIN1 de winnaar geworden.

De tweede klasse was een prooi voor SMASH1

De derde klasse kampioen is WTC4. In een ware thriller kwam WTC3 een puntje te kort.